Ce este Clonus? Tot ce trebuie să știți
Ce este Clonus? Tot ce trebuie să știți Clonus este o afecțiune neurologică care apare atunci când celulele nervoase care controlează mușchii au fost deteriorați. Această deteriorare provoacă contracții musculare involuntare sau spasme. spasme clonus apar adesea într -un model ritmic. Simptomele sunt frecvente în câțiva mușchi diferiți, în special în extremități. Acestea includ gleznele, …

Ce este Clonus? Tot ce trebuie să știți

Clonus este o afecțiune neurologică care apare atunci când celulele nervoase care controlează mușchii au fost deteriorați. Această deteriorare provoacă contracții musculare involuntare sau spasme.

spasme clonus apar adesea într -un model ritmic. Simptomele sunt frecvente în câțiva mușchi diferiți, în special în extremități. Acestea includ gleznele, genunchii, încheieturile și maxilarul, precum și vițeii și biceps.

Nervii deteriorați pot provoca greșeli, ceea ce duce la contracții involuntare, etanșeitate musculară și durere.

Clonus, la care experții în sănătate se referă uneori la Clonus Reflex, poate provoca, de asemenea, un mușchi să pulseze pentru o perioadă îndelungată. Această pulsare poate duce la oboseala musculară, ceea ce poate îngreuna o persoană să folosească mușchiul mai târziu.

Clonus poate face activitățile de zi cu zi stresante și poate fi chiar debilitantă. În acest articol, aflați mai multe despre cauze și tratament.

cauze

În timp ce cercetătorii nu înțeleg pe deplin cauza exactă a Clonus, se pare că se datorează pasajelor nervoase deteriorate în Brain.

experții asociază o serie de afecțiuni cronice cu Clonus. Deoarece aceste afecțiuni necesită un tratament specializat, rezultatul poate varia în fiecare caz.

Condițiile asociate cu Clonus includ următoarele:

Scleroza multiplă (MS) este o tulburare autoimună care atacă protecția protectoare teacă în jurul nervilor. Deteriorarea rezultată perturbă semnalele nervoase din creier.

Un accident vascular cerebral înfometează o parte a creierului de oxigen, de obicei din cauza unui cheag de sânge. Un accident vascular cerebral poate provoca clonus dacă dăunează zona din creier care controlează mișcarea.

infecții, cum ar fi meningita și encefalita, pot deteriora celulele creierului sau nervii dacă devin severe.

Leziunile majore, cum ar fi trauma capului dintr -un accident grav, pot deteriora, de asemenea, nervii din creier sau măduva spinării.

sindromul serotoninei este o reacție potențial periculoasă care apare dacă se creează prea multă serotonină în corp. Această acumulare s -ar putea datora abuzului de droguri, dar poate rezulta, de asemenea, din luarea de doze mari de medicamente sau de a amesteca anumite medicamente.

o tumoră cerebrală care împinge împotriva neuronilor motori din creier sau face ca aceste zone să se umfle aceste zone poate duce la Clonus.

Alte cauze ale Clonus includ orice are potențialul de a afecta nervii sau celulele creierului, cum ar fi:

 • Palsia cerebrală
 • Boala Lou Gehrig
 • Leziuni cerebrale anoxice
 • Parapareză spastică ereditară
 • Insuficiență renală sau hepatică
 • Supradoze de medicamente precum tramadol, care este un puternic calmant

diagnostic

Pentru a diagnostica Clonus, medicii pot examina mai întâi fizic zona care a devenit cea mai afectată și să întrebe despre durerea din acea zonă.

Dacă un mușchi se contractă în timp ce o persoană se află la biroul medicului, poate monitoriza contracția pentru a vedea cât de repede pulsează mușchiul și de câte ori se contractă înainte de a se opri.

un doctor poate, de asemenea, să provoace un reflex Clonus de TA Ping pe tendonul articulației afectate atunci când se află într -o poziție relaxată.

Testare

Pentru a confirma diagnosticul, un medic va comanda cel mai probabil unul sau mai multe dintre următoarele teste:

 • scanări RMN, pentru a verifica dacă există deteriorarea celulelor sau nervilor
 • Teste de sânge, pentru a ajuta la identificarea markerilor pentru diverse condiții asociate cu Clonus
 • Spinal Probele de lichid, pentru a ajuta la verificarea vătămărilor sau a deteriorării măduvei spinării
 • Teste de echilibru, pentru a ajuta la ilustrarea problemelor de coordonare

Un test fizic poate ajuta și medicii să diagnostice Clonus.

În timpul acestui test, aceștia vor cere persoanei să -și flexeze rapid piciorul, astfel încât degetele să fie îndreptate în sus, apoi să țină mușchiul acolo.

Acest lucru poate provoca o pulsare susținută în gleznă. O serie de aceste impulsuri pot indica Clonus. Medicii nu se bazează pe acest test pentru a diagnostica Clonus, dar îi poate ajuta să -i indice în direcția corectă în timpul https://produsrecenzie.top/ procesului de diagnostic.

Tratament

Tratamentul pentru Clonus va depinde de cauza de bază . Medicii pot încerca multe metode de tratament diferite înainte de a găsi cea care funcționează cel mai bine pentru fiecare persoană.

medicamente

Medicamente sedative și relaxante musculare pot ajuta la reducerea simptomelor de clonus. Medicii recomandă adesea aceste medicamente în primă instanță pentru persoanele cu Clonus.

Medicamente care pot ajuta la contracțiile Clonus includ:

 • baclofen (lioresal)
 • Dantrolen (Dantrium)
 • Tizanidină (Zanaflex)
 • Gabapentin (Neurotonină)
 • Diazepam (Valium)
 • Clonazepam (Klonopin)

Sedativele și medicamentele anti-spasticitate pot provoca somnolență sau somnolență. Persoanele care iau aceste medicamente nu ar trebui să conducă un vehicul sau să funcționeze utilaje grele.

Alte reacții adverse pot include confuzie mentală, îndemână sau probleme de mers. O persoană ar trebui să discute aceste efecte secundare cu un medic, mai ales dacă este probabil să perturbe munca unei persoane sau activitățile de zi cu zi.

Alte tratamente

Altele decât medicamentele, tratamente care pot ajuta la reducerea reducerii Clonus include:

kinetoterapie fizică

Lucrul cu un kinetoterapeut pentru a se întinde sau a exercita mușchii poate ajuta la creșterea intervalului de mișcare în zona deteriorată.

Unii Terapeuții pot recomanda splinele la încheietura mâinii sau la gleznă pentru unele persoane, deoarece pot oferi structură și îmbunătăți stabilitatea, reducând riscul de accidente.

injecții Botox

în timp ce există o cercetare limitată asupra eficacității asupra eficacității de injecții cu botox, unele persoane cu clonus le pot răspunde bine.

terapia cu botox implică injectarea toxinelor specifice pentru a paraliza mușchii din zonă. Efectele injecțiilor Botox se elimină în timp, astfel încât o persoană va necesita injecții repetate în mod regulat.

Chirurgie

Chirurgia este adesea ultima soluție. În timpul unei proceduri de tratare a clonusului, chirurgii vor tăia părți ale nervului care provoacă mișcări musculare anormale, care ar trebui să elibereze simptomele.

remedii la domiciliu

în timp ce tratamentele medicale pentru clonus sunt importante , remedii la domiciliu pot fi valoroase în susținerea acestor eforturi.

Utilizarea pachetelor de căldură sau luarea de băi calde poate ameliora durerea, în timp ce aplicarea pachetelor reci poate ajuta la reducerea spasmelor.

Unele persoane pot găsi, de asemenea, de asemenea că un supliment de magneziu sau o baie de sare de magneziu ajută la relaxarea mușchilor. Cu toate acestea, persoanele ar trebui să consulte un medic înainte de a încerca magneziu, deoarece poate interacționa cu alte medicamente.

Outlook

Perspectiva pentru Clonus poate depinde de cauza de bază. În cazul în care o vătămare bruscă sau o boală provoacă clonus și spasme musculare, simptomele vor dispărea în timp sau vor răspunde bine la terapia fizică.

afecțiuni cronice, cum ar fi SM, meningită sau un accident vascular cerebral, pot necesita mult timp îndelungate -Dermele tratamente pentru gestionarea simptomelor.

Clonus se poate agrava uneori dacă starea de bază progresează. Multe persoane consideră că pot gestiona simptomele lucrând îndeaproape cu un medic și un kinetoterapeut.

 • Scleroză multiplă
 • Neurologie/Neuroștiință
Știri medicale Astăzi are linii directoare stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, instituții de cercetare academică și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare - inclusiv studii, referințe științifice și statistici - în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială .
-->